El propietari de Biniatzent reclama 1,8 milions d’euros a l’Ajuntament de Mancor

El grup municipal MÉS per Mancor està indignat: “els ciutadans mancorins no han de pagar ni un cèntim més per la mala gestió dels governants del PP”. Recorden que el poble ja ha pagat la demolició d’aquestes edificacions il·legals


El propietari de les edificacions enderrocades de Biniatzent ha presentat una reclamació patrimonial per valor de 1.876.621 euros a l’Ajuntament de Mancor de la Vall. Així ho va fer saber el batle, Juan Antonio Ripoll (PP), en el ple del dimecres 5 de novembre. En el decurs de la sessió plenària, el batle va sol·licitar la compareixença del representant dels serveis jurídics de l’Ajuntament, Mateu Canyellas, per tal que explicàs els detalls de la reclamació, les passes que farà l’Ajuntament per tal de defensar-se i el ventall de conseqüències que se’n poden derivar.

Des de MÉS per Mancor de la Vall, en primer lloc, desitjam que els ciutadans de Mancor no hagin d’acabar pagant un cèntim més per la mala gestió dels governants del PP. Ara bé, mostram la nostra absoluta indignació davant d’aquest nou front que s’obre a l’Ajuntament de Mancor de la Vall. Cal recordar que enguany el poble de Mancor ja ha hagut de pagar íntegrament el cost de la demolició d’aquestes obres il·legals permeses i legalitzades de manera fraudulenta durant el mandat de Bernadí Coll, actual Conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca. El cost de la demolició va ser de 111.600 euros. Ha sortit a pagar 87 euros per habitant del poble.

Els regidors de MÉS per Mancor demanam responsabilitats polítiques i per això tornam a demanar la dimissió de l’exbatle i actual Conseller perquè el consideram indigne per a ocupar un càrrec públic pagat amb els doblers de tots els mallorquins. Ell i el seu equip de govern, amb l’actual batle entre ells, varen mentir al poble en reiterar en diverses ocasions els darrers tres anys que aquest cas no costaria un cèntim de doblers públics.

També acusam l’actual batle, Juan Antonio Ripoll, d’haver faltat a la veritat i d’haver-nos ocultat que l’any 2012, el mateix propietari, quan conegué la sentència que obligava l’Ajuntament a demolir les obres il.legals, ja havia presentat una primera reclamació patrimonial per valor d’1 milió d’euros.

El grup municipal MÉS per Mancor afirma que aquest és un tema que s’ha discutit en molts plenaris i reunions abans, i mai es va comunicar que s’hagués presentat una reclamació patrimonial. Fins i tot en demanar-ho explícitament, se’ns havia negat.

L’actual batle no pot dir, com va fer, que ell no és responsable de res i que no en sabia res, ja que aquests fets succeïren en el mandat de Bernadí Coll i ell n’era el tinent de batle amb sou i dedicació exclusiva, fins el juny de 2013 en què va substituir l’anterior batle al capdavant de l’Ajuntament. És evident que havia de conèixer de primera mà tot el que estava passant dins l’Ajuntament.