El president Bauzá ha de ser valent i ha de comparèixer per explicar el dèficit

La formació reclama al president que doni explicacions, igual com ho va fer l’any passat

El Govern ha anunciat que no complirà el dèficit fiscal previst per enguany. Efectivament, l’objectiu de dèficit era del 1% i això no obstant el dèficit arribarà al 1,7%, és a dir, molt per sobre de la previsió. El Grup MÉS demana al president que sigui valent i comparegui voluntàriament davant el Parlament abans de la seva dissolució per explicar aquest incompliment. S’ha de recordar que l’any passat va fer córrer a tots els diputats per celebrar un ple extraordinari del Parlament per celebrar que el Govern havia complert amb el dèficit previst i els va sotmetre a una parell d’hores de discurs d’autosatisfacció. És exigible ara per tant, la mateixa celeritat i valentia en el Govern.

No pot ser que tenguem un Govern que es vanti dels compliments i s’amagui quan no compleix. S’ha d’esser coherent i valent. En qualsevol cas, aquest dèficit és l’evidència de la injustícia a que està sotmesa la població balear. Efectivament, es dona la paradoxa que sent líders en retallades (el nivell de despesa pública en educació i sanitat són dels més baixos de tot l’estat) i liderant la reactivació econòmica segons el Govern Balear (la qual cosa hauria d’implicar més ingressos fiscals), no complim amb el dèficit fiscal...

És la paradoxa que acredita una finançament escandalosament deficitari. El sostre de les nostres escoles cauen (La Soledat), els nostres hospitals s’inunden (Hospital de Manacor) i això ens hauria de fer empegueir a tots com a societat. Empegueir perquè això afecta als serveis bàsics de les capes més humils del nostre poble. Aquest Govern ha estat una nul·litat pel que fa al finançament. No ha donat compliment de la previsió legal de l’estatut d’autonomia sobre el nou Règim Econòmic Balear (de fet ni ha gosat demanar-ho a Madrid). No ha aconseguit una reforma del sistema de finançament. I fins i tot ha renunciat a demanar les inversions estatutàries previstes a la nostra llei fonamental.