El PP vota contra la proposta del Grup MÉS per regular el lloguer turístic particular

La iniciativa, defensada per David Abril a la Comissió de Turisme, pretenia acabar amb la indefensió dels particulars i amb l’economia submergida


El diputat del Grup MÉS David Abril ha defensat avui a la Comissió de Turisme del Parlament una proposició no de llei per regular el lloguer turístic particular, limitat per la Llei del Turisme autonòmica i la Llei d’Arrendaments Urbans, que tanca la porta a la possibilitat que els habitatges particulars plurifamiliars es destinin a ús turístic.

Abril ha afirmat que “el PP ha arribat a emprenyar a tots els sectors econòmics, els particulars i fins i tot els seus batles amb aquesta deriva de legislar a favor d’uns pocs, i la resposta del conseller Delgado davant la polèmica desfermada aquest estiu és impresentable: fer la vista grossa”.

Per al Grup MÉS, els particulars tenen tot el dret a llogar casa seva per a ús turístic, i el que han de fer les administracions és adequar l’oferta de lloguer particular a l’oferta d’allotjament reglada, tot garantint uns mínims de qualitat i un equilibri en l’oferta de places, tant hoteleres com de turisme residencial.

Segons Abril, “el PP hauria de deixar de legislar per a uns pocs, i treballar a partir del concepte de prosperitat compartida que defensam des del grup MÉS i comparteix el conjunt de la societat. El que no es pot fer és negar la realitat, i en aquest cas a més renunciar a integrar el lloguer turístic particular en l’oferta turística de qualitat i als ingressos que això podria significar per a les administracions”.

El diputat ecosocialista ha votat en contra de la proposta del PP sobre diversificació turística i ha manifestat a la Comissió de Turisme la seva indignació perquè “als diputats i diputades no ens paguen per votar propostes que l’únic que pretenen és donar copets a l’esquena al conseller de torn”.

Documents adjunts