El PP va votar al Parlament contra la supressió dels aforats

Nel Martí explica que els conservadors rebutjaren la iniciativa del Grup MÉS en aquest sentit: “Que Bauzá faci ara la proposta és d’un cinisme insultant”


Arran de la proposta electoral del president i candidat Bauzá (PP) d’eliminar l’aforament dels càrrecs públics, MÉS per Mallorca vol recordar a l’opinió pública que fa només set mesos el PP va votar al Parlament en contra d’una iniciativa del Grup Parlamentari MÉS per eliminar la figura de l’aforament a les Illes, així com instar al Govern de l’Estat a fer el mateix. Va ser el passat 17 de setembre, a la Comissió d’Assumptes Institucionals.

Resulta d’un "cinisme insultant", diu Nel Martí, diputat del Grup MÉS, “que ara Bauzá, pocs mesos després de rebutjar l’eliminació de l’aforament ho proposi ell, i a més com si fos una proposta novedosa, quan la realitat és que ell ho va impedir. Per què?". "Qui pot creure a un president que predica el que no fa, i a més fa el contrari?".

Martí recorda que el PP considerava “radical” la proposta del Grup MÉS de suprimir l’aforament, i en el debat parlamentari del passat mes de setembre apostava per “descartar de primeres l’eliminació de forma radical de la proposta que ens fa el Grup MÉS per tal que siguin tots els aforats llevats d’aquesta precisa condició” (M. Jerez, Diari de Sessions de la Comissió d’Assumptes Institucionals, núm. 85, p. 1378). El diputat del Grup MÉS afirma: “El PP ha fet el ridícul i ha quedat en evidència”.

Nel Martí qualifica la proposta de Bauzá com a “proposta maquillatge per aparentar el que no és”. Bauzá, durant aquests 4 anys, no a pres cap, ni una, proposta contra la corrupció, quan segons un estudi de la Universitat de Las Palmas la corrupció roba a les Illes Balears 1.200 milions cada any. "Els ciutadans esperen encara que Bauzá expliqui les investigacions sobre el finançament il·legal de les campanyes electorals del 2003 i 2007, a més de la ja condemnada il·legalitat de la campanya del 2011, i a més del presumpte finançament en B de la seu del PP a les Illes", ha dit Martí.

Més informació:

El PP rebutja al Parlament la proposta del Grup MÉS per eliminar la figura de l’aforament

Proposició del Grup MÉS per eliminar la figura de l’aforament

Diari de Sessions de la Comissió d’Assumptes Institucionals de dia 17 de setembre de 2014