El PP rebutja reclamar els 240 milions del Fons de Competitivitat que corresponen per llei a Balears

Biel Barceló lamenta que el president Bauzá torni a fer d’escolanet d’en Rajoy, i explica que amb aquests doblers “que són nostres” es podrien evitar retallades com ara el tancament d’hospitals públics

La Comissió d’Economia del Parlament ha rebutjat, amb els vots del PP, una proposició no de llei del grup PSM-IniciativaVerds-Entesa en què es reclamava l’avançament del Fons de Competitivitat que li correspon a les Illes Balears en compliment de la llei de finançament autonòmic, i que el Govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero es va negar a avançar (i que l’actual Govern estatal de Mariano Rajoy tampoc no ha satisfet). 

El portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, qui ha defensat la iniciativa, lamenta l’actitud “submisa”
del PP envers el Govern espanyol (tant quan estava governat pel PSOE com quan està governat pel PP). “Ahir el president Bauzá parlava dels especialistes en el sinpa. L’especialista en el sinpa de bon de veres és el Govern espanyol, abans amb en Zapatero i ara amb en Rajoy, que ni ens paga el Fons de Competitivitat ni ens paga les inversions estatutàries. És lamentable que Bauzá torni a destacar com el millor escolanet de Rajoy”. 

Barceló recorda que els doblers que ens corresponen pel Fons de Competitivitat “són nostres, perquè provenen dels nostres imposts”. I posa de manifest que amb els 240 milions que el Govern espanyol ens deu “es podrien evitar moltes retallades, entre altres el tancament d’hospitals públics”.