El PP rebutja convocar un referèndum sobre les prospeccions

El portaveu del PP qualifica de “ridícul” demanar l’opinió al poble si “tanmateix ja sabem que hi estan en contra”


El Parlament de les Illes Balears, en el marc de la Comissió d’Assumptes Institucionals, ha rebutjat avui matí la proposició no de llei del Grup MÉS que instava el president Bauzá a sol·licitar autorització al Congrés dels Diputats per poder celebrar una consulta sobre les prospeccions petrolíferes, tal i com va fer el passat mes de febrer el Govern de les Illes Canàries.

El diputat del Grup MÉS David Abril ha defensat la proposta argumentant que “és l’hora de fer, sobretot després de la DIA (declaració d’impacte ambiental) del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient en relació a les prospeccions a Canàries, que és tota una declaració política que menysté la voluntat del poble canari”.

“El futur de Canàries és el nostre destí, si no hi posam remei, i és hora de passar a l’acció, no és el Sr. Bauzá que ens treurà tot solet d’aquest solc, i per això convé consultar la gent i deixar clar davant l’Estat que els pobles de les Illes Balears NO volem prospeccions petrolíferes”, ha afirmat el diputat del Grup MÉS.

Abril ha lamentat el rebuig del PP a la proposta, que posa en evidència “una concepció profundament pobra de la democràcia, que fa que cada vegada més el sistema democràtic estigui amenaçat, perquè no pel fet de ser diputats i per tant representants del poble no hem de deixar d’escoltar el poble, ni per aquest ni per altres temes” (en relació al debat monarquia/república).