El PP rebutja al Parlament que el Govern presenti urgentment un calendari de pagaments "seriós i real"

Joana Lluïsa Mascaró, que ha defensat la proposta en nom del PSM-IV-ExM, afirma que aquesta mesura és una “necessitat vital” per a entitats, empreses i treballadors

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts, amb els vots en contra del PP, instar el Govern a presentar urgentment un calendari de pagaments "seriós i real" que inclogui entre els seus criteris la prioritat per l’antiguitat. La proposta partia del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa.

La diputada de la coalició Joana Lluïsa Mascaró, que ha defensat aquesta proposició no de llei, ha considerat que aquest calendari és una "necessitat vital" per a les entitats, empreses i treballadors amb els quals l’administració autonòmica manté deutes.

Per la seva banda, el conservador Antoni Camps
s’ha defensat acusant el Pacte progressista d’haver fet una despesa excessiva, fins al punt d’afirmar que la legislatura passada va ser com "una llarga nit de borratxera, de riure i ballar", de manera que "ara toca passar un llarguíssim diumenge de ressaca i pagar els plats trencats". Mascaró ha negat les acusacions, i s’ha mostrat indignada amb la comparació: “no sé com no està afrontat quan parla de borratxeres. Cap dels membres dels grups d’esquerres va anar al Rasputín”, en referència a l’escàndol del Govern Matas. 

Mascaró ha recriminat el diputat conservador que hagués reconegut que en els vuit mesos de Govern del PP només hagin pagat 11 milions d’euros de deute a proveïdors. La diputada del PSM-IV-ExM també ha afirmat que el Govern no està aplicant l’ordre d’antiguitat per fer els pagaments.