El PP rebutja al Parlament la proposta del Grup MÉS perquè es puguin gravar els plenaris municipals

La coalició considera que s’ha de garantir el dret fonamental a la informació de les sessions públiques dels consistoris locals, de manera que el públic assistent, els mitjans o els regidors puguin gravar imatges lliurement; els conservadors s’hi han oposat


El Parlament ha rebutjat, amb els vots del PP, una proposició de llei del Grup MÉS perquè els plenaris dels ajuntaments puguin ser gravats pel públic assistent, pels mitjans de comunicació o pels mateixos regidors que hi participen. La proposta subratlla que les sessions plenàries són públiques, i que el dret a la informació és un dret fonamental que s’ha de complir sense limitacions.

El portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, ha recordat que hi ha casos d’ajuntaments en què el batle o l’equip de govern impedeix que el públic assistent o els regidors gravin imatges dels plenaris. “Garantir el dret fonamental a la informació és bàsic en una democràcia. La informació i la transparència afavoreixen la participació. S’han de fomentar, no retallar. És lamentable que el PP vulgui impedir la transparència i el lliure accés a la informació pública. Queden demostrats, una vegada més, els tics antidemocràtics del PP”.

Documents adjunts