El PP no vol rebutjar la persecució d’homosexuals a Rússia

El Grup Parlamentari MÉS lamenta profundament, que el Parlament no hagi pogut aprovar en el Parlament aquest punt d’una proposició no de llei “ El Parlament de les Illes Balears rebutja la persecució de les persones homosexuals a Rússia i a qualsevol lloc”. També ha evitat aprovar la resta de punts de la iniciativa, que pretenien adoptar mesures concretes per pressionar el govern rus contra la discriminació.

En concret, el Grup MÉS proposava que a les properes fires de promoció turística a Rússia quedi molt clar que les persones LGTB són benvingudes a les nostres Illes. També es pretenia instar el Govern de l’Estat que a totes les relacions internacionals que mantingui amb el Govern de Rússia condemni aquets fets i es manifesti de manera clara i contundent contra la persecució a les persones homosexuals, que és clarament una violació dels drets humans i que així ho expressi a l’Ambaixada Russa. Així mateix, instava el Govern de l’Estat a facilitar qualsevol petició d’asil a persones perseguides per la seva pràctica sexual.

La diputada Fina Santiago explica:”. Santiago considera que “el PP manifesta així la seva hipocresia política i la seva falta de compromís amb la lluita contra la discriminació de persones que són perseguides per la expressió lliura de la seva sexualitat”.

La diputada considera que “en aquesta línia van també les actuacions dels governs del PP per posar dificultats al fet que les dones homosexuals puguin accedir a la inseminació artificial com a prestació pública, mentre si la mantenen per a les dones heterosexuals”.