El PP nega l’accés als comptes de l’Ajuntament de Palma

PSM-IV-ExM denuncia que l’equip de govern està impedint que el grup municipal conegui l’estat dels comptes públics i per tant nega la possibilitat de comprovar els anuncis sobre els deutes o inversions de consorcis i regidories

El grup municipal de PSM-IniciativaVerds-Entesa va presentar fa més d’un mes una sol·licitud per acreditar dues persones del grup per tal d’accedir al SICALWIN, el programa informàtic de comptabilitat de l’Ajuntament de Palma. Un dret que el grup municipal reclama com a legítim per tal d’exercir una oposició responsable. 

El seu portaveu, Antoni Verger, lamenta que el PP de Cort negui l’accés del grup als comptes públics perquè al mateix temps està negant la possibilitat de poder comprovar que els anuncis mediàtics que realitza l’equip de
govern són certs. La coalició sobiranista i ecosocialista considera necessari estar al corrent de la informació comptable tal i com ho estava el PP a l’oposició durant la legislatura passada. 

El grup municipal veu com un mes després de la petició encara no s’ha concedit l’accés, i per tant fa impossible que els regidors del PSM-IniciativaVerds-Entesa puguin corroborar, per exemple, que el deute del Consorci Riba és cert i ascendeix a 200.000 euros. En el mateix sentit, la coalició confia poder accedir al SICALWIN per tal de comprovar d’on han tret els gairebé 200.000 euros que ha costat destruir el carril bici de les Avingudes de Palma.