El PP mostra el llautó al Parlament: no vol renunciar a privilegis

Rebutgen una proposta del Grup MÉS perquè els diputats no puguin cobrar dos sous


El PP ha rebutjat en el Parlament una proposta del Grup MÉS per tal que els diputats no poguessin cobrar dos sous alhora (el sou públic i ingressos privats). Des de la coalició proposaven modificar el reglament del Parlament en el punt referit a la retribució dels diputats, per eliminar la figura de la “dedicació plena”. Aquesta figura és un subterfugi que permet que alguns diputats del PP i del PSOE puguin cobrar el sou de parlamentari i, a més, percebre ingressos procedents d’activitats privades.

La proposta pretenia que els diputats només poguessin tenir dues possibles retribucions: la dedicació exclusiva (que implica la incompatibilitat del sou públic amb ingressos privats) i la retribució per dietes d’assistència als actes parlamentaris. La proposta incloïa que el president o presidenta del Parlament, així com els portaveus dels grups, estaran obligats a dedicar-se en exclusiva a les tasques parlamentàries. I a més proposava que es limitassin les dedicacions exclusives, tot garantint uns mínims per grup per tal de permetre desenvolupar als diferents grups la tasca de control al Govern.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha instat el PP a registrar les propostes que tengui en relació a les retribucions o a les retallades en la despesa de la cambra. La coalició progressista insisteix que qualsevol proposta per reestructurar el Parlament s’ha de tractar en l’àmbit parlamentari.

Des del Grup MÉS assenyalen que al PP se li ha vist el llautó: per una banda proposen reduir diputats al Parlament amb l’excusa de reduir la despesa, però a l’hora de la veritat voten en contra de renunciar als seus privilegis. Diuen una cosa per quedar bé de cara a la galeria, però voten una altra de ben diferent.

El Grup MÉS s’ha manifestat contrari a reduir la representativitat popular i la pluralitat política del Parlament. I, al mateix temps, ha estat l’únic grup que ha presentat propostes concretes per reduir la despesa i per eliminar privilegis que encara mantenen diputats i diputades del PP i del PSOE.

Article relacionat:
El Grup MÉS registra la proposta perquè els diputats no puguin tenir ingressos privats a més del seu sou

Document relacionat:
Proposta de modificació del reglament del Parlament per regular les retribucions dels diputats