El PP és incapaç de rompre amb la corrupció del Govern de Jaume Matas

Rebutja una moció parlamentària del Grup MÉS amb mesures contra la corrupció, que entre altres punts plantejava “condemnar el quadrienni negre 2003-2007”, que constituí “un autèntic saqueig de les arques públiques”

Biel Barceló a Bauzá: “El seu partit ha actuat com una màfia. Si les comissions il·legals del 3% li fan fàstic, obri una investigació interna i, sobretot, torni els doblers que han robat”


El PP s’ha mostrat incapaç avui de desmarcar-se de la corrupció del Govern del PP de Jaume Matas (2003-2007). Els conservadors han rebutjat una moció del Grup Parlamentari MÉS amb propostes per lluitar contra la corrupció, que entre altres punts proposava “condemnar de manera rotunda el quadrienni negre 2003-2007”, que constituí “un autèntic saqueig de les arques públiques”. El diputat Miquel Àngel Mas, que ha defensat la moció, ha afirmat: “avui el PP és incapaç de rompre amb la corrupció de Jaume Matas”.

Altres punts rebutjats pel PP han estat proposar que el nomenament dels magistrats de la Sala Civil i Penal del TSJIB no sigui a proposta de polítics, que qualsevol ciutadà pugui consultar les despeses, patrimoni i agendes de càrrecs de Govern i de diputats, o que es limitin els mandats de diputats i càrrecs de Govern.

Biel Barceló a Bauzá: “El seu partit ha actuat com una màfia”

D’altra banda, el portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, ha preguntat al president Bauzá pel finançament il·legal del PP, arran de la confessió de Javier Rodrigo de Santos, segons el qual Matas va demanar una comissió de 9 milions d’euros per Son Espases i era habitual demanar comissions del 3% per cada concessió d’obra pública.

Barceló s’ha adreçat a Bauzá dient-li: “El seu partit ha actuat com una màfia. Si no actua, serà còmplice de la màfia. I si les comissions il·legals del 3% li fan fàstic, obri una investigació interna i, sobretot, torni els doblers que el seu partit ha robat”.

Barceló ha recordat que Fina Santiago va demanar a Florentino Pérez si Matas li havia demanat una comissió de 9 milions per Son Espases, cosa l’empresari va negar iradament. Posteriorment la confessió de Rodrigo de Santos va confirmar les sospites de la diputada del Grup MÉS.