El PP de Mancor de la Vall rebutja demanar l’actualització dels valors cadastrals

L’equip de govern de PP mancorí rebutjà una moció presentada per MÉS per Mancor per tal de demanar a la Direcció General del Cadastre una actualització dels valors cadastrals per ajustar-los als preus de mercat actuals.

L’equip de govern del PP a l’Ajuntament de Mancor de la Vall va rebutjar ahir una moció del grup MÉS per Mancor la qual instava a demanar a la Direcció General del Cadastre una actualització dels valors cadastrals per tal que s’ajustin a la realitat dels preus de mercat actuals, fet que permetria una rebaixa de l’impost d’IBI que paguen els mancorins i que s’hauria aplicar en el rebut de l’any 2016.

La darrera revisió cadastral al municipi va fer-se l’any 2009, quan els valors eren molt superiors als actuals. En aquest període l’import del rebut de l’IBI ha augmentat en alguns casos per damunt del 80%.

La resposta que donà l’actual batle, i candidat a la batlia pel PP a les eleccions de 2015, Juan Antonio Ripoll, va estar plena de paraules buides. “L’equip de govern està a favor de baixar la pressió fiscal, però cal vetllar pel compliment dels serveis obligatoris del nostre municip”, manifestà Ripoll. Cal recordar que enguany la demolició d’uns habitatges il·legals construïts amb llicència municipal han costat més de 114.000 euros al consistori, xifra que suposa una despesa de 88 euros per cada un dels habitants de Mancor de la Vall.

Des de MÉS per Mancor asseguren que si realment el PP vol baixar la pressió fiscal als mancorins i mancorines, ahir va perdre una gran oportunitat votant en contra d’aquesta moció i condemnant habitants de Mancor a pagar un IBI injust ja que és superior al que pertocaria pel valor actual dels seus habitatges.

En el mateix plenari extraordinari, sol·licitat per MÉS per Mancor, també es va rebutjar una moció per aturar les fumigacions que aquests dies s’estan fent de manera indiscriminada en més de 28.000 Hectàrees arreu de les Illes Balears. A més també es rebutjà instar el Govern de les Illes Balears a acatar les sentències judicials del TSJIB en relació al TIL. Aquesta darrera moció fou rebutjada gràcies al vot de qualitat del batle, atès que un dels regidors del PP va trencar la disciplina de vot de l’equip de Govern i es va abstenir.