El ple del Consell defensa l’autonomia municipal i que els ajuntaments puguin disposar de recursos per fer front a la covid

Bel Busquets defensa la llengua dels atacs de Vox: “Som aquí per defensa la llengua catalana ”

El ple del Consell de Mallorca d’aquest dijous ha aprovat avui una moció presentada pel grup de consellers i conselleres de MÉS per Mallorca i la resta de socis de l’equip de govern. El text demana al govern espanyol que consensuï amb els ajuntaments la possibilitat de gastar els superàvits i romanents de tresoreria de què disposen i que estan actualment immobilitzats per la regla de despesa i la llei Montoro. Segons ha explicat el portaveu ecosobiranista a la institució, Guillem Balboa, “la proposta de l’Estat està molt lluny del que reclamam” i, per tant, cal que Madrid cerqui el consens de les entitats locals “respecti l’autonomia municipal” i que “els ajuntaments puguin fer servir els romanents per fer front a la crisi de la covid i les seves conseqüències socioeconòmiques”.

Per altra banda, 500.000 euros per incentivar al comerç local i el consum de producte de Mallorca través d’un acord amb les patronals de la petita i mitjana empresa, igual que la modificació de la plantilla del Consell o les tarifes dels residus urbans, entre d’altres.

Defensa de la llengua

Durant el ple, Bel Busquets ha defensat la llengua catalana dels atacs de Vox. La consellera de Cultura i Política Lingüística ha assegurat que “som aquí per defensar i promocionar la llengua catalana”. Busquets ha assegurat que la catalana és “una llengua de cohesió” i “una oportunitat” que oferim “a persones que han nascut a altres territoris d’arreu” i que per això es seguirà complint el reglament que l’extrema dreta acusava d’inconstitucional.

Nou conseller

A més, al principi del ple, Joan Llodrà Gayà (Manacor, 1972) ha pres possessióde la seva acta de conseller electe del Consell de Mallorca. Durant la sessió plenària, el nou conseller ha pres possessió del càrrec i ha promès “per imperatiu legal” lleialtat al rei i servar la Constitució.