El Consell de Mallorca acorda el compliment de mesures proposades per MÉS

El ple mensual de la institució insular -presidida per MÉS per Mallorca- ha aprovat, entre altres mesures la ratificació de la protecció per la ruta Artà-Lluc i l’aprovació definitiva de la norma territorial cautelar.

Entre d’altres qüestions aprovades hi ha la ratificació de l’acord d’aprovació inicial del Pla especial d’ordenació i de protecció de la Ruta Artà-Lluc. Es tracta d’una ruta de pedra en sec que s’ha de protegir i que antigament era la connexió entre diferents pobles. Una altra mesura estat l’aprovació definitiva de la norma territorial prèvia a la formulació del pla director sectorial d’equipaments comercials de Mallorca. Això, tal com es defensava en el programa de MÉS per Mallorca, servirà per impulsar el petit comerç de l’illa i limitarà el nombre de superfícies comercials.

Un altre tema de ple ha estat la condemna per part de la institució insular en una moció conjunta signada pels partits de govern a la instal·lació de xibius a la platja de Son Serra. Aquest projecte, impulsat pel municipi de Santa Margalida, té a la institució insular en contra ja que compromet zones de platges verges i compta amb l’oposició de MÉS per Mallorca. "Atempta contra el medi ambient”, explicà el conseller electe de MÉS i coportaveu en el Consell, Lluís Apesteguia.

En l’apartat de mocions, destacà la defensa que ha fet la consellera electa i vicepresidenta del IMAS, Apol·lònia Miralles, explicant les mesures que s’han adoptat des de la institució insular, concretament pel departament de Drets socials i Benestar, per pal·liar un tema tan important com la pobresa energètica. L’IMAS destinarà més de 900.000 euros per tal que els ajuntaments puguin donar recolzament als que pateixen més per l’estafa de la crisi. Miralles també ha explicat les mesures i la feina que es fa des de les conselleries del govern.