El Patronat de Cabrera demana al Govern estatal l’ampliació del Parc Nacional

El Ministeri va paralitzar l’ampliació el juny de 2017 tot i el consens. La Conselleria de Medi Ambient va convocar el Patronat, que va decidir per unanimitat instar les administracions a l’aprovació inicial de la proposta d’ampliació abans de finals d’any.

El president del Patronat del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, d’acord amb al mandat aprovat per unanimitat en la darrera sessió del Patronat, ha tramès una carta a la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, per expressar la preocupació del Patronat davant la impossibilitat de trobar una explicació a la paralització de l’ampliació del Parc Nacional per part del Ministeri. Lamenta que aquesta ampliació, que compta amb el consens del Patronat i també de la Federació de Confraries de Pescadors, estigui paralitzada des del mes de juny de 2017 sense un motiu clar.

El Ministeri va paralitzar el juny de 2017 la proposta per a aquesta ampliació, feta per la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, després que, gairebé un any abans, el juliol de 2016, es constituís la Comissió Bilateral entre la Conselleria i l’Organisme de Parcs Nacionals (OAPN), en la qual es va acordar redactar una proposta tècnica d’ampliació a partir d’un procés de participació entre els diferents sectors implicats o afectats. El gener de 2017, la Comissió va acordar per calendari que l’aprovació inicial es produís per juny, però després de diferents reunions de treball i de rebre aportacions d’altres departaments ministerials, en la reunió del mes de juny el Ministeri, per documents interns, va decidir bloquejar el procés.

La Conselleria va convocar el Patronat els passats mesos de setembre i novembre per tal de donar compte de l’estat de la proposta, i el Patronat va decidir per unanimitat instar les administracions a l’aprovació inicial de la proposta d’ampliació abans de finals d’any.