El Parlament insta l’Estat a modificar la Llei d’estabilitat pressupostària

MÉS per Mallorca ha recordat al ple que la corrupció és part de l’ADN del PP, com ha quedat demostrat


El Parlament instarà al govern espanyol a modificar la Llei d’estabilitat pressupostària
es proposa eliminar l’aplicació de la regla de despesa a les entitats locals sanejades perquè puguin utilitzar els superàvits acumulats. Tal com ha recordat el diputat Biel Barceló, és una mesura que MÉS per Mallorca ha exigit que es derogàs des que Montoro la va instaurar. D’igual forma, Barceló ha recordat que també se li ha d’exigir al govern de Sánchez que derogui el límit de despesa "i a la dreta del PP i C’s que al Congrés no bloquegin aquesta modificació".

"Hi ha més de 200 milions d’euros que no s’han pogut gastar en polítiques actives de despesa en aquesta comunitat. És ben hora de flexibilitzar els comptes d’ajuntaments i comunitats i que puguin fer-los servir per millorar el benestar de la ciutadania", ha explicat el diputat ecosobiranista.

Així, s’ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) en què s’insta al govern espanyol per modificar la Llei d’estabilitat pressupostària i eliminar l’aplicació de la regla de despesa a les entitats locals sanejades perquè puguin utilitzar els superàvits acumulats i a revisar les restriccions a la concertació d’operacions d’endeutament per part de les entitats locals que presenten els comptes públics sanejats. També s’insta a reformular aquesta regla de despesa pel que fa a les comunitats autònomes perquè s’apliqui de manera progressiva i es flexibilitzin les restriccions.

D’altra banda, els diputats i diputades han recordat en el ple que la corrupció és part de l’ADN del Partit Popular, com així ha quedat demostrat després de les declaracions pel cas Over.

Estat dels comptes de la Comunitat

Aquest dimarts al Parlament, la consellera d’Hisenda Catalina Cladera ha comparegut per explicar els comptes de la Comunitat del 2017. El diputat Antoni Reus ha fet la valoració sobre el tema i ha apuntat que " les dades que s’ens presenten ens diuen que hi ha hagut un grau alt de compliment, i que les previsions s’han complit".

Reus ha donat diverses dades. La primera és que era un pressupost expansiu, amb una pujada d’un 10,4%; la segona és que es va fer amb poca informació per part de l’Estat i la tercera, que es basava amb una pujada important del PIB, del 3,7%.

El diputat ecosobiranista ha assegurat que "l’execució del pressupost ha permès el desplegament de les polítiques previstes, una major cobertura social, una millor atenció sanitària, incrementar els nombre de docents, un forta inversió en treball".