El Parlament insta el Govern a personar-se com a acusació particular en el darrer cas de violència masclista

S’aprova per unanimitat una proposició no de llei presentada pel grup PSM-IV-ExM

La Comissió d’Afers Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui horabaixa una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa amb la qual insta el Govern a personar-se, amb el consentiment de la família de la víctima, com a acusació particular en el judici penal contra el presumpte assassí de la darrera dona morta per violència masclista al nostre país. 

La iniciativa ha estat defensada per la diputada ecosocialista Fina Santiago, i ha estat aprovada per unanimitat. El text indica que el Govern es personarà en la causa en representació de tota la societat de les Illes Balears, com a mostra de rebuig
a la violència contra les dones. 

Orol Sarabia va ser assassinada el passat dia 25 d’octubre, presumptament a mans de la seva exparella. Era veïnada d’Andratx, tenia 24 anys, i era mare de dos fills. 

Fina Santiago, exconsellera d’Afers Socials, ha recordat que durant la legislatura passada el Govern es va personar en totes les causes d’assassinat per violència masclista, sempre que comptàs amb l’autorització de la família de la víctima.