EL PARLAMENT BALEAR, EL PRIMER A ESPANYA QUE ES MANIFESTA A FAVOR DEL DIÀLEG I EN SOLIDARITAT AMB ELS REPRESENTANTS ENCAUSATS DEL POBLE CATALÀ

La proposta de MÉS per Mallorca ha tengut el suport de la resta de grups parlamentaris excepte el del PP i Ciutadans


El Parlament balear ha aprovat avui una Proposició No de Llei (PNL) de suport a a la democràcia, a favor del diàleg i en contra del procès de judicialització que pateixen els i les representants del poble català. Aquesta PNL s’ha presentat a iniciativa de MÉS per Mallorca. La coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha remarcat que “l’Estat espanyol hauria de respondre políticament i no utilitzar els tribunals i les amenaces com ha estat fent fins ara”.

Des de MÉS per Mallorca es veu amb preocupació com la doctrina del TC està posant en qüestió els principis democràtics recollits a l’article 1 de la Constitució espanyola, ja que les decisions judicials fins ara han anat en contra de les urnes i del dret a decidir. Recentment el Tribunal Constitucional ha decidit anul·lar els acords del Parlament català que instaven el Govern a celebrar un referèndum d’independència el 2017 i ha comunicat que s’autoritza la Fiscalia a iniciar les accions penals contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i altres membres de la Mesa. "Tenim un problema molt greu quan per part de determinats poders i instruments de l’Estat es criminalitza els representants del poble de Catalunya", ha assenyalat avui el també coportaveu de MÉS per Mallorca David Abril, qui ha afegit "Es criminalitza gent no per robar, ni matar, sinó per fer la seva feina”. En aquest sentit la diputada de la formació ecosobiranista, Margalida Capellà qui ha defensat la Proposició no de llei a la Sala de les Cariàtides ha afirmat que “si es criminalitza l’activitat parlamentària, es criminalitza la democràcia. Donar veu a la ciutadania hauria de ser una pràctica habitual, mai un delicte”.

“En un context de silenci, el Parlament insta al diàleg i a exercir la política per resoldre conflictes polítics. Aquesta proposició No de Llei no està adreçada només als catalans i catalanes, sinó també a nosaltres mateixos, ja que l’afebliment dels principis democràtics i de separació de poders juga en contra de totes les persones que defensam la democràcia”, ha afirmat Capellà.