El nou conjunt de parades de bus Inca Llevant, possible amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible

La vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, Bel Busquets, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, juntament amb representants de l’Ajuntament d’Inca, han visitat el nou centre de transbordament intermodal cotxe-autobús ubicat a la carretera de Sineu.


El nou espai disposa del conjunt de parades Inca Llevant i d’un aparcament públic perquè l’usuari pugui deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus per a seguir el seu recorregut.
La nova estació consta de dues andanes llargues, equipades amb dues marquesines cadascuna. A més de la zona de l’aparcament, també s’han habilitat places en el nou vial construït al voltant de la parada. Així, el nou espai ofereix 113 places d’aparcament, de les quals 5 estan reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 2 per a taxis. També hi ha espai per aparcament de motos i bicicletes. El projecte ha respectat la Creu de Terme que ha estat conservada en la seva ubicació. Les obres de la nova infraestructura s’han completat amb l’equipament de mobiliari urbà i arbrat.

La rehabilitació d’aquesta infraestructura s’emmarca en la reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Una altra obra a Inca ha estat l’aparcament soterrat, ubicat a la plaça d’Antoni Mateu, que facilita la intermodalitat cotxe-bus/tren i que va entrar en funcionament el passat mes de juliol.

Les obres del nou conjunt de parades, Inca Llevant, i de l’aparcament soterrat, formen part del projecte anomenat Mobilitat Sostenible a Espais Naturals i Platges de Mallorca finançat pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016. L’import d’adjudicació de cada actuació ha estat de 321.400,00 € i de 43.834,52 € respectivament.
 
En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha destacat que aquesta actuació, finançada amb fons de l’Impost Sostenible 2016, “va emmarcada en l’aposta del nostre Govern perquè els recursos que genera el turisme puguin ser utilitzats per aconseguir unes illes més sostenibles, en aquest cas, des del punt de vista de la mobilitat i el transport públic”.

Inca serà, amb el nou conjunt de parades en servei i la propera remodelació de l’estació de busos, el centre de transport públic de tot el Raiguer.