El Jonquet, un barri singular i ara protegit contra l’especulació

El nou Pla Especial de Protecció protegirà els elements més significatius de la barriada

Antoni Noguera: “Generam una nova vista, un nou balcó cap a la mar que volem que també sigui una nova centralitat de la ciutat”


El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera i el gerent del Consell de Gerència d’Urbanisme, Joan Riera, han presentat avui el nou Pla Especial de Protecció de El Jonquet.
Segons Noguera, aquest nou PEP es basa en la preservació i millora dels elements patrimonials que han justificat la protecció d’aquest barri com a Bé d’Interès Cultural i es protegiran les tipologies i els elements més significatius. “Tenim un barri singular que amb aquest Pla Especial de Protecció ho seguirà sent i sense por a l’especulació urbanística” ha afirmat Noguera.
El regidor de Model de Ciutat, també ha destacat que amb el nou PEP “generam una nova vista, un nou balcó, cap a la mar que volem que també sigui una nova centralitat de la ciutat”. Segons defensa Noguera, “aquest PEP aconsegueix reduir edificabilitat, crear nous espais lliures i fer viable la rehabilitació dels molins”.
Noguera ha defensat que aquest nou pla “protegeix el passat, el present i el futur del barri de El Jonquet”.
Per la seva banda, Joan Riera, ha explicat que s’ha fet feina durant més d’un any en l’elaboració d’aquest nou PEP. “Hem fet consultes amb els veïnats, amb diferents col·lectius i associacions i amb els tècnics del Consell de Mallorca” ha afirmat Riera, que també ha destacat que “hem aconseguit encaixar el respecte i protecció dels trets característics del barri amb el compromís dels promotors”.
El nou PEP reduirà la superfície edificable residencial, que a més s’allunyarà de la vora del talús, el que permetrà la creació de dos nous grans espais lliures, al solar situat sobre els Rentadors i al solar del Mar i Terra.
També s’elimina la superfície comercial prevista i es redueixen la superfície d’aparcament soterrat a les necessitats dels residents.