El Grup MÉS registra la proposta perquè els diputats no puguin tenir ingressos privats a més del seu sou

Vol modificar el reglament del Parlament per eliminar la “dedicació plena”, subterfugi que permetia a alguns parlamentaris del PP i del PSOE compatibilitzar el sou públic amb ingressos per activitats privades

Insta el PP a registrar en el Parlament les seves propostes per retallar despeses a la cambra, i avança que no assistirà a la reunió convocada pel president Bauzá al Consolat perquè la iniciativa no correspon al Govern

JPEG - 96.8 kB

El Grup Parlamentari MÉS ha registrat avui una proposta de modificació del reglament del Parlament en el punt referit a la retribució dels diputats, per eliminar la figura de la “dedicació plena”. Aquesta figura és un subterfugi que permet que alguns diputats del PP i del PSOE puguin cobrar el sou de parlamentari i, a més, percebre ingressos procedents d’activitats privades.

El diputat Antoni Alorda ha explicat que la proposta pretén que els diputats només tenguin dues possibles retribucions: la dedicació exclusiva (que implica la incompatibilitat del sou públic amb ingressos privats) i la retribució per dietes d’assistència als actes parlamentaris. La proposta inclou que el president o presidenta del Parlament, així com els portaveus dels grups, estaran obligats a dedicar-se en exclusiva a les tasques parlamentàries.

D’altra banda, la portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha instat el PP a registrar les propostes que tengui en relació a les retribucions o a les retallades en la despesa de la cambra. I ha avançat que la formació ecosobiranista no assistirà a la reunió convocada pel president Bauzá al Consolat per tractar la proposta de reestructuració del Parlament, perquè és una qüestió que s’ha de tractar en l’àmbit parlamentari. Santiago recorda que la coalició ha decidit rompre relacions amb el PP arran de la seva deriva autoritària i del seu tarannà antidemocràtic (del qual la vaga indefinida de docents és la darrera conseqüència), i ha reiterat que les relacions amb aquest partit es circumscriuran a l’àmbit de la feina institucional.

El Grup MÉS també afirma que seria absurd escenificar una reunió de diàleg el dia abans que el PP imposi al Parlament un decret llei que qualifica de “monument infame a la falta de diàleg”, i més sabent que el PP no té cap intenció de dialogar efectivament. “Aquest Govern se’n regala del consens”, afirma Alorda.

Documents adjunts