El Grup MÉS recorda al Govern que durant els anys 2011, 2012 i 2013 no ha creat ni una sola plaça per a persones amb discapacitat

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, lamenta que el Govern Bauzá només actuï “quan s’acosten les eleccions”.

El Grup Parlamentari MÉS ha recordat avui al Govern de José Ramón Bauzá que durant els tres anys que portem e legislatura (2011, 2012 i 2013) no ha creat ni una sola plaça per a persones amb discapacitat, ni de residència, ni de centres de dia, ni d’habitatge tutelat, i ni tan sols de centre ocupacional.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha assegurat que “aquesta deixadesa per part del Govern ha fet que el creixement anual necessari de places hagi recaigut sobre els pressupostos i l’esforç de les entitats”. En aquest sentit, Santiago ha lamentat que “ara, a 9 mesos de la eleccions autonòmiques i locals, i després d’anunciar una inversió milionària amb el Palau de Congressos, el Govern anunciï noves places per a persones amb discapacitat”.

Segons el Grup MÉS el que havia de ser una acció normalitzada, en referència al creixement anual de places per a persones amb discapacitat, s’està convertint en un fet extraordinari i en una de les poques accions del Govern Bauzá en polítiques de Serveis Socials.

Per altra banda, el Grup MÉS ha demanat al Govern quines son les seves intencions respecte al creixement del nombre de places residencials per a persones majors. Els ecosobiranistes recorden que durant els anys 2011, 2012 i 2013, i el que portem de 2014, no hi hagut cap creixement en aquest sector.

Santiago ha recordat que durant la passada legislatura es varen concertar, per primera vegada a les Balears, més de 700 places per a persones amb discapacitat. En aquest mateix sentit, la portaveu adjunta també ha recordat que durant la legislatura anterior el nombre de places de nova concertació per a persones majors, entre places per a discapacitats i places residencials, va ser de 1.154 noves places.