El Grup MÉS proposa una política turística que afavoreixi la “prosperitat compartida”

David Abril explica la proposta d’impost d’estades turístiques, que es debat demà al plenari del Parlament, i la proposta de regulació dels lloguers turístics, que es debatrà dijous en comissió


El Grup Parlamentari MÉS ha presentat dues propostes en política turística que es debatran aquesta setmana al Parlament. El diputat David Abril ha explicat que aquestes iniciatives, una proposició de llei per instaurar un impost d’estades turístiques i una proposició no de llei per instar el Govern a regular el lloguer turístic, tenen com a objectiu afavorir la “prosperitat compartida”, per oposició a la desregulació i a la “política de governar per a quatre” que practica actualment el Govern de Bauzá.

L’impost d’estades turístiques, que es debatrà demà al plenari del Parlament, suposaria un increment dels ingressos d’entre 70 i 80 milions d’euros, que es destinarien a reactivar l’economia: “en compte de ser una taxa finalista, com l’ecotaxa, serviria per a incrementar la prosperitat del conjunt de l’economia”, segons ha explicat Abril. “El paper del sector turístic és central, i no s’ha de tornar a repetir el que ha passat enguany, que hem tingut més turistes que mai però hem tingut més atur que mai”.

D’altra banda, la proposició no de llei per regular el lloguer d’habitatges amb finalitat turística es debatrà el proper dijous a la Comissió de Turisme. La iniciativa pretén solucionar el “nyarro” del Govern, que va donar per solucionada la polèmica sobre la desregulació d’aquests tipus d’habitatges donant a entendre que les administracions farien la vista grossa davant els particulars que els llogassin a turistes. El Grup MÉS proposa regular i integrar aquest tipus de lloguer dins l’oferta d’allotjament oficial, i que estigui subjecte als paràmetres i als criteris del turisme de qualitat, sostenible i responsable.