El Grup MÉS interpel·larà al conseller Sansaloni sobre les dades de sanitat hospitalària

El portaveu ecosobiranista, Biel Barceló, ha presentat les esmenes que el seu grup ha registrat a la moció del grup socialista sobre l’aplicació del TIL i ha criticat el “retràs i la improvisació” pel que fa a l’ordre d’aplicació del Tractament Integrat de Llengües.

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha anunciat que el seu grup interpel·larà demà al conseller de Salut, Martí Sansaloni, per tal de donar resposta a la reducció de llits funcionant als hospitals illencs, a l’augment dels casos derivats a centres concertats, així com també a la pujada registrada de les urgències hospitalàries.

Santiago ha lamentat que “el conseller Sansaloni demostra, una vegada més, que l’aposta del Govern Bauzá és per la sanitat privada”. La diputada ecosobiranista ha assegurat que els llits funcionant als hospitals de les illes han passa de 1.757 al 2012, a 1.670, el que suposa una disminució del 5%. Respecte als casos derivats a centres concertat, aquests han sofert un augment del 16% respecte a l’any 2012; concretament han passat de 2.322 a 2.698.

Finalment, Santiago ha fet referència als casos atesos pels serveis d’urgències dels hospitals de les Balears. La portaveu adjunta ha lamentat que els casos hagin augmentat de 420.298, al 2012, als 426.369. Santiago ha assegurat que aquesta situació “és conseqüència directa de la reducció dels horaris dels centres de salut i de la retirada de la targeta sanitària”.

Per altra part, el portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, ha criticat “el retràs i la improvisació” respecte a l’ordre d’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) de cara al proper curs escolar, un fet que obligarà als pares i mares a matricular els seus fills sense poder conèixer el model educatius del centres. El diputat ecosobiranista ha lamentat que “per culpa del TIL, els alumnes de les illes estan en desavantatge respecte als de la resta d’Espanya ja que, segons la LOMQE, hauran de passar una revàlida”.

Barceló ha apuntat que el seu grup donarà suport a la moció presentada pel grup socialista sobre l’aplicació del TIL i ha presentat les diferents esmenes que han registrat a aquesta moció.