El Grup MÉS insta Sansaloni a dimitir: sabia que Alpha Pam havia mort, però no ho investigà

El conseller de Sanitat reconeix que dia 22 d’abril el Govern va tenir constància de la mort del jove per tuberculosi sense atenció sanitària, però no inicià la investigació dels fets fins dia 6 de maig, després que la coalició ho denunciàs


El conseller de Sanitat, Martí Sansaloni, ha reconegut avui en el Parlament que va tenir constància de la mort del jove Alpha Pam, que va morir de tuberculosi a casa seva sense atenció sanitària, el passat 22 d’abril. Tot i això, el Govern no va iniciar cap investigació fins dia 6 de maig.

La diputada del Grup MÉS, Fina Santiago, qui ha adreçat una pregunta parlamentària al conseller, denuncia que en compte d’iniciar una investigació per saber com es va produir aquesta mort per tuberculosi, sense atenció sanitària específica per aquesta malaltia, va actuar com si es tractàs d’un cas de contagi per tuberculosi normal.

Santiago qualifica aquests fets de “molt greus”, ja que el conseller no va actuar amb la responsabilitat que exigia la situació. Segons la diputada, s’hauria d’haver iniciat una investigació immediata. En compte d’això, el Govern va optar per l’ocultació, i només va iniciar la investigació sobre els fets que conduïren a la mort d’Alpha Pam dia 6 de maig, tres dies després que el Grup MÉS denunciàs el cas públicament (dia 3 d’abril).

La diputada també denuncia la manca de transparència del Govern, ja que no contesta a les preguntes que se li formulen des del Parlament.

Davant la irresponsabilitat política que demostren els fets, Fina Santiago ha instat el conseller Sansaloni a presentar la dimissió: “vostè no pot continuar de conseller de Sanitat si no se n’adona del que ha passat. Vostè n’és el responsable polític, ha de dimitir”.