El Grup MÉS insta el Govern a regular la compra farmacèutica per evitar favoritismes

Fina Santiago demostra que la farmàcia del president Bauzá ha disparat la facturació des que hi varen obrir la residència de Can Carbonell a prop, després que ell l’autoritzàs com a regidor d’urbanisme de Marratxí


El Grup Parlamentari MÉS ha presentat avui una proposició no de llei per regular la compra de productes farmacèutics per part d’hospitals i residències de persones amb dependència. La portaveu adjunta Fina Santiago ha apuntat que actualment els hospitals de Mallorca compren medicaments a les mateixes farmàcies, la qual cosa augmenta la facturació d’apotecaries concretes (tres o quatre de Mallorca, una de Barcelona i una altra de València). En el cas de les residències per a persones grans i amb dependència, la pràctica habitual és que es compren els medicaments a una farmàcia.

La proposta del Grup MÉS és que el Govern reguli que les compres es facin a la cooperativa d’apotecaris (en el cas dels hospitals) i a les diferents farmàcies de la zona (en el cas de les residències), per tal d’evitar que unes poques farmàcies es vegin beneficiades per damunt de les altres.

La farmàcia de Bauzá

En el cas de la farmàcia de José Ramón Bauzá, Santiago ha aportat dades de facturació que demostren que l’establiment del president ha disparat la seva facturació des que la residència de Can Carbonell va entrar en funcionament (a partir de l’any 2008). Fins llavor, la facturació de l’apotecaria de Bauzá pel que fa a receptes de pensionistes estava per davall la mitjana de les farmàcies de Marratxí. A partir de l’any 2009 supera la mitjana de la facturació de la resta de farmàcies marratxineres, i els anys 2010 i 2011 es dispara.

Fina Santiago recorda que la residència de Can Carbonell es va urbanitzar quan José Ramón Bauzá era regidor d’Urbanisme de Marratxí. Segons la portaveu adjunta del Grup MÉS, la decisió d’ubicar la residència a pocs centenars de metres de l’apotecaria de l’ara president és “un clar exemple de l’ús de la política en benefici propi”. La iniciativa parlamentària que presenta el grup té com a objectiu minimitzar la possibilitat que es continuïn produint pràctiques com aquesta.

Documents adjunts