El Grup MÉS exigeix la modificació de la quota tributària de 2014 pels vehicles usats

El portaveu econacionalista, Biel Barceló, assegura que “amb l’aprovació, per part del PP, dels pressuposts de 2014, l’adquisició d’un vehicle usat ha deixat de ser una possibilitat per a moltes famílies amb pocs recursos econòmics”

El Grup MÉS presentarà una Proposició No de Llei a la Comissió d’Hisenda del Parlament de les Illes Balears per tal d’exigir al Govern Bauzá la modificació de l’article 28 de la Llei de Pressuposts per a 2014 i adaptar-lo a l’actual situació econòmica que vivim. Aquest article ha suposat un augment del tipus de gravamen que, segons el cubicatge del vehicle, oscil·la entre els 110 i els 1.280 euros. A més, aquesta quantitat s’ha d’incrementar en un 5% per als vehicles amb una antiguitat superior a 5 anys, i en un 10% per als de més 10 anys.

Barceló ha denunciat que “a dia d’avui, l’adquisició d’un vehicle usat pot ser una alternativa més econòmica, així com també la venda del vehicle en propietat per a poder disposar de recursos”. El portaveu econacionalista ha continuat assegurant que “l’augment d’aquesta quota pot suposar una despesa tributària de fins a 1.408 euros per a un vehicle de més de 10 anys; una despesa inassolible per a famílies amb pocs recursos econòmics”.

En aquest sentit, el portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, ha manifestat la seva oposició a l’augment d’aquesta quota tributària i ha lamentat que el PP no volgués donar suport a la única esmena registrada per tal d’evitar l’aprovació d’aquest article de la Llei de Pressuposts per a 2014, la qual va ser presentada pel Grup MÉS.

La PNL que presentarà el Grup MÉS insta el Govern a modificar l’article 28 de la Llei de Pressuposts per a 2014 per tal que les quotes tributàries previstes estiguin d’acord amb l’actual difícil situació econòmica que pateix una bona part de la població.