El Grup MÉS denuncia que un helicòpter de Son Espases causa desperfectes a Can Gazà

Fina Santiago adverteix, una vegada més, del perill de la situació irregular de l’escoleta de l’hospital, ubicada sense legalitzar devora l’heliport


El Grup Parlamentari MÉS denuncia que ahir dijous, sobre les 15.40 hores, va aterrar a l’heliport de l’Hospital de Son Espases un helicòpter de salvament marítim, de dimensions més grans que els helicòpters utilitzat com a ambulància. En aterrar, la ventolera que va generar l’aparell va provocar tot un seguit de desperfectes a Can Gazà, que és la finca contigua a l’hospital. Els danys materials es varen produir a l’hivernacle, als tancats, i també varen volar estanteries i cadires, amb l’agreujant que en aquell moment hi havia persones que varen patir per la seva seguretat.

La diputada del Grup MÉS Fina Santiago denuncia, una vegada més, les condicions no adequades de l’heliport de l’Hospital de Son Espases per la proximitat de l’escoleta infantil de l’hospital, que no està legalitzada i que difícilment es podrà legalitzar per la proximitat d’aquest heliport, pel perill que entranya i pel renou que genera. Cal dir que l’ús de l’heliport no és excepcional, sinó que és un servei que es molt utilitzat durant la setmana.

L’autorització de l’heliport data de l’any 2010, i a la memòria que permet aquesta autorització hi ha un estudi d’obstacles de l’entorn que detalla que els obstacles són: l’edifici de l’hospital, una finca particular amb vegetació alta, l’animaler de l’hospital, la passarel·la de canvi de sentit, el dipòsit de combustible i l’antena de comunicacions. Ara bé, en aquest informe no hi consta l’escoleta infantil.

Santiago afirma: “O canvien l’heliport o canvien l’escoleta, però els dos serveis tan a prop un de l’altre no són compatibles”. La diputada del Grup MÉS considera que també s’haurien de revisar les condicions d’aterratge i enlairament dels helicòpters que arriben a Son Espases per no generar problemes als veïnats, com va succeir ahir. Els helicòpters de salvament marítim i de la guàrdia civil no sols són de dimensions més grans que l’habitual d’ambulància, sinó que l’operació d’aproximació la fan més en horitzontal, la qual cosa genera problemes als veïnats. A més, aquests helicòpters es mantenen en marxa mentre dura l’operació de trasllat del pacient, amb les molèsties que això genera (renou, pols, molt d’aire...).

Documents adjunts