El Grup MÉS denuncia que el nou llibre d’estil d’IB3 vulnera l’Estatut d’Autonomia

El diputat del Grup MÉS, Nel Martí, qualifica de “cop d’estat lingüístic” el nou manual d’estil de l’ens públic.

El Grup Parlamentari MÉS ha manifestat avui la seva oposició a la modificació del llibre d’estil de la Radio Televisió Pública de les Illes Balears IB3, el qual inclou l’article salat, així com també varis castellanismes. Des de MÉS asseguren que el Govern canvia de facto el llibre d’estil a través d’instruccions internes que el contradiuen, vulnerant així la prescripció de l’Estatut d’Autonomia pel que fa a la participació de la UIB com entitat consultiva i assessora en matèria lingüística.

En aquest sentit, el diputat del Grup MÉS, Nel Martí, ha qualificat aquest fet com un “cop d’estat lingüístic contra la llengua dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers".

Des del Grup MÉS asseguren que el Govern enganya el Parlament ja, a data de 30 de juny, respon a les preguntes de control del seu grup dient que “no ens consta que IB3 es plantegi modificar el llibre d’estil”.

Martí ha criticat que el Govern continuï amb la seva política lingüicida contra el català, tant a IB3 així com també a les escoles a través del TIL. "La política de Bauzá és la d’esmicolar, i després arraconar, la llengua de les Balears, i convertir en anècdota qualsevol diferència cultural amb Espanya”, ha manifestat el diputat del Grup MÉS.