El Govern treu 339.000€ d’ajudes a l’habitatge per esbucar ses Covetes

Biel Barceló: “No és de rebut. Com pensa el conseller Company dur a terme les polítiques d’habitatge?”

JPEG - 99.3 kB

El Grup Parlamentari MÉS ha denunciat avui que el Govern treurà els 339.000€ que assumirà per dur a terme l’esbucament dels apartaments de ses Covetes d’una partida destinada a les ajudes a l’habitatge. Concretament, del programa 431B d’Habitatge, arquitectura i protecció del patrimoni (veure document adjunt).

El portaveu del grup, Biel Barceló, ha explicat que aquest programa està destinat, entre altres qüestions, a sufragar les ajudes a l’habitatge per a joves i per a persones amb dificultats. Barceló considera que “no és de rebut” que el Govern llevi doblers d’aquesta partida per ajudar l’Ajuntament de Campos a complir la sentència judicial que obliga a esbucar els apartaments il·legals de ses Covetes. “Demanarem explicacions al senyor Company. Ens haurà d’explicar com pensa dur a terme les polítiques d’habitatge”, ha dit.

Programa 431B: Habitatge, arquitectura i promoció del patrimoni:

PDF - 267.2 kB

Catàleg de places de lliure designació i publicació de la liquidació del pressupost anual

D’altra banda, la diputada Fina Santiago ha avançat algunes de les esmenes que presentarà el Grup MÉS a la moció socialista relativa a la llei de bon govern. La diputada ecosocialista ha explicat que demanaran afegir-hi instar el Govern a definir i publicar el catàleg de places susceptibles de ser ocupades per la via de la lliure designació a l’administració autonòmica, que l’accés a aquestes places incloguin la garantia del mèrit, o que s’incorporin en la nova llei de la bona administració i el bon govern noves mesures de transparència i control pressupostari, com ara la publicació de la liquidació del pressupost anual.

Esmenes a la moció relativa al bon govern:

PDF - 182.7 kB

Els governs espanyol i balear han d’iniciar les negociacions per al nou REB

Finalment, Biel Barceló ha informat que el proper dijous la Comissió d’Economia debatrà una iniciativa del Grup MÉS per instar els governs espanyol i balear a iniciar urgentment les negociacions per al nou REB, que l’Estatut preveu que entri en vigor l’any 2014.

Proposició no de llei sobre el nou Règim Especial Balear:

PDF - 245.4 kB