El Govern signa un conveni marc amb la UIB per col·laborar amb innovació turística

Biel Barceló: "aquest conveni ens permetrà avançar per desenvolupar estudis conjunts per millorar les polítiques turístiques, la innovació i la recerca”


El vicepresident de les Illes Balears, Biel Barceló, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han signat avui el conveni marc entre el Govern i la UIB en matèria turística. El document signat avui, que dóna continuïtat al marc de col·laboració entre les dues entitats, permetrà desenvolupar convenis de col·laboració específics perquè la universitat ajudi l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) a desenvolupar les àrees d’intel·ligència de mercats, de promoció turística i de creació de producte turístic.

Els principals punts en què han manifestat voluntat de col·laborar la UIB i l’ATB són:
-  El desenvolupament d’estudis d’indicadors mediambientals, dins l’estratègia d’impuls del turisme sostenible.
-  L’elaboració i tractament de dades estadístiques (big data) per poder segmentar la demanda per producte i per mercat emissor: dades de wellness, turisme cultural, cicloturisme, etc...
-  El suport per part d’especialistes de la UIB en la descripció de recursos turístics en l’àmbit de patrimoni històric i cultural.
-  El desenvolupament d’elements innovadors de caràcter audiovisual i multimèdia en matèria de promoció turística.

El vicepresident Barceló ha destacat que aquest conveni marc “ens permetrà avançar per desenvolupar estudis conjunts per millorar les polítiques turístiques”, i ha remarcat la importància del “marc de col·laboració amb la UIB, no només en turisme, sinó també en innovació i recerca”.

Per la seva banda, el rector Llorenç Huguet ha remarcat l’interès de la UIB en col·laborar amb el Govern per “desenvolupar continguts i recursos en matèria de turisme, economia, big data, multimèdia, audiovisuals, i especialment continguts culturals”.

La col·laboració entre el Govern i la UIB per a l’àmbit de la innovació turística tindrà el suport econòmic del Programa FEDER de la UE.