"El Govern s’ha d’arromangar per assegurar llocs de feina en condicions dignes”

David Abril: “cal garantir un conveni d’hostaleria digne per als treballadors”


Les dades d’atur registrat corresponent al mes de gener apunten que hi ha prop de 90.000 persones aturades registrades al SOIB. Segons aquestes dades, quasi 348.000 persones estan afiliades a la Seguretat Social, un 1,07% més que l’any passat. Cal recordar que l’EPA corresponent al darrer trimestre de 2013 detectava 134.000 persones sense feina a Balears.

El diputat del Grup MÉS David Abril afirma: “bé està que en un mes de febrer pugin les afiliacions a la Seguretat Social, però qualque moment ens haurem d’aturar a valorar quin tipus de contractacions s’estan produint”. Abril apunta que creix el nombre de treballadors pobres, precaris i temporals, en detriment dels llocs de feina de qualitat.

El diputat del Grup MÉS explica: “mentre s’albira un conflicte entre patronal i sindicats per la negociació del conveni hostaleria, el Govern no diu ni ‘mu’ davant d’aquesta qüestió. Si el Govern no es marca uns objectius clars en matèria d’ocupació, el sector de hoteler utilitzarà la tarifa plana anunciada per Rajoy per substituir fixos per fixos discontinus i per treballadors ‘low cost’”.

David Abril remarca que “els hotelers reconeixen haver guanyat un 30% més des de 2010, però no volen pujar ni un 3% els salaris dels treballadors i, de fet, amenacen amb externalitzar els serveis i acabar amb les plantilles dels hotels, així com les hem conegudes fins ara. És a dir, que el que volen és que les condicions de feina dels treballadors del sector siguin pitjors, més precàries”.

Cal recordar que el sector hoteler ocupa a més de 120.000 persones afiliades a la seguretat social. “Aquesta situació ens preocupa. Hi ha motius perquè el Govern s’arromangui i es posi a fer feina, vetlant perquè els treballadors del sector turístic tenguin unes condicions de feina dignes, en compte de treballar únicament i sense descans a favor dels empresaris hotelers”, diu el diputat.

David Abril recorda que el Govern encara no ha aprovat el pla d’ocupació que va anunciar, i al qual els diferents grups parlamentaris ja han fet aportacions.