El Govern realitza una jornada de treball sobre el nou Codi Ètic

És la primera vegada que el Govern de les Illes Balears planteja la necessitat de treballar els valors ètics recollits en un document que signaran tots els alts càrrecs del Govern


Cinquanta alts càrrecs del Govern han assistit avui a la jornada de treball organitzada per la Direcció General de Participació i Transparència sobre el nou Codi Ètic, que regirà les conductes i comportaments dels representants públics.

És la primera vegada que el Govern de les Illes Balears planteja la necessitat d’elaborar un Codi Ètic i convoca una sessió de treball per debatre quins han de ser els valors inclosos dins d’aquest document, que signaran tots els alts càrrecs del Govern, previsiblement, a principis de l’any que ve.

Tal com ha remarcat la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, “avui posam en comú quins són els valors que s’han de complir, ens implicam en l’elaboració d’aquest Codi Ètic per ser conscients de quins són els compromisos que adquirim.” En aquest sentit, aquest Codi Ètic marcarà quines són les conductes i comportaments imprescindibles per qui ocupa un lloc d’alt càrrec. Per exemple, pel que fa a la integritat, l’excel•lència, de capacitats davant la feina, etc.

La jornada de feina ha començat amb la ponència del catedràtic de la universitat Pompeu Fabra i expert en ètica pública, Rafael Jiménez Asensio, qui ha qualificat el futur Codi Ètic com “el far pel qual els alts càrrecs han de guiar-se a l’hora d’adoptar comportaments, tant públics com privats, perquè són l’exemple a seguir per part de la ciutadania”.

Després, els alts càrrecs presents han elaborat una dinàmica de treball per grups, tractant temes que s’inclouran dins del Codi Ètic, com és la publicació de les agendes, l’acceptació de regals o l’ús de cotxes oficials.