El Govern presenta el projecte del nou IES de Santa Maria a la comunitat educativa del municipi

Biel Barceló anuncia que les obres començaran el darrer trimestre de 2016: “després d’anys de reivindicació, la comunitat educativa de Santa Maria i de Santa Eugènia estan d’enhorabona”


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, s’han reunit a Santa Maria del Camí amb una àmplia representació de la comunitat educativa del municipi per presentar-los el projecte del nou institut d’ESO de Santa Maria, reclamat des de fa molt de temps per part dels habitants del poble. A la presentació també hi ha participat l’equip de l’IBISEC encarregat de la redacció del projecte a fi d’atendre les consultes dels assistents.

El vicepresident Barceló ha valorat molt positivament la posada en marxa del projecte de construcció del nou IES a Santa Maria en el darrer trimestre d’enguany. En aquest sentit, ha subratllat l’aposta ferma del Govern per l’educació incidint en què “en les darreres setmanes hem retornat el diàleg a les escoles, ampliat el nombre de professors, hem proposat un decret de llengües que s’obre a la participació i implicació dels centres escolars, hem aconseguit que per fi es comencin les obres del centre escolar de Son Macià i també hem recuperat les ajudes per a les escoletes, a les quals enguany destinarem 1,5 milions d’euros. Ara, les comunitats educatives de Santa Maria i Santa Eugènia estan d’enhorabona, ja que aquest nou institut serà una realitat el curs 2017/2018”. Amb tot, el vicepresident ha assenyalat la necessitat de continuar fent esforços per aplicar polítiques que millorin l’atenció educativa i les infraestructures.

Per la seva part, el conseller d’Educació i Universitats, Martí March, ha destacat la perseverança de la comunitat educativa de Santa Maria i Santa Eugènia que després d’anys de reivindicacions veuran realitzat un projecte històric pel municipi. March ha ressaltat que “aquest és un Govern que passa de les paraules als fets, creiem en l’educació i prova d’això és la posada en marxa d’aquest projecte”.

El centre acollirà 480 alumnes de Santa Maria i de Santa Eugènia i comptarà amb 16 unitats d’ESO i una aula UEECO (Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari). Estarà ubicat al costat del CEIP Melcior Rosselló Simonet i tindrà 4.339 m2 de superfície construïda, distribuïda en dues plantes (planta baixa i primer pis). El pressupost total és de 5.700.000 euros.

El projecte bàsic es va presentar a l’Ajuntament de Santa Maria el passat 28 de desembre de 2015 per tal que es verifiqui. Una vegada es rebi la confirmació per part de l’Ajuntament, l’IBISEC en farà la redacció definitiva. Si tot va en els terminis previstos, es podria licitar el mes de juny de 2016 i molt probablement es començaria a construir en el darrer trimestre de 2016. Com que el projecte té un període d’execució de 12 mesos, els alumnes podrien entrar al nou IES al llarg del curs 2017-18.

L’edifici de l’IES Santa Maria consta de dues plantes, en forma de pinta, format per tres mòduls transversals i un longitudinal, conformant dos patis semioberts orientats a llevant. En els tres mòduls transversals es distribueix el programa docent d’aules de secundària, tallers, laboratoris, aula UEECO, biblioteca, i gimnàs. El mòdul longitudinal conté els accessos, els serveis, nuclis de comunicació vertical, i un porxo orientat a ponent que comunica amb les pistes poliesportives, la zona d’esbarjo arbrada i l’hort escolar. La planta coberta es plana i transitable per tal de facilitar el manteniment de les instal·lacions i la implantació de sistemes d’energia renovables, com ara els captadors solars per produir aigua calenta i plaques fotovoltaiques per produir energia elèctrica.