El Govern millora la qualitat del senyal dels canals de TDT en llengua catalana

Les millores en el sistema de multiplexació estadística fan que els canals de la CCMA (TV3 CAT, 3/24 i Super 3/C33) recuperin qualitat, tot mantenint el nivell d’IB3 SD, IB3 HD i Canal 4. La implantació definitiva d’aquest sistema a tot el canal MUX 26 autonòmic es produirà dins les properes dues setmanes


El Govern ha introduït millores en el sistema de multiplexació estadística per incrementar la qualitat del senyal dels canals de televisió en llengua catalana. Aquestes millores es poden apreciar des d’avui mateix als canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 CAT, 3/24 i Super 3/C33), que recuperen qualitat respecte a les emissions de les darreres setmanes. Mentrestant, es mantenen els bons nivells del senyal dels canals de les Illes Balears, tant públics (IB3 SD i IB3 HD) com privats (Canal 4).

L’objectiu del Govern és implantar definitivament el sistema de multiplexació estadística a la totalitat del canal múltiplex autonòmic de TDT (el canal MUX 26), a través del qual s’emet el conjunt de programes (canals) de TDT en llengua catalana: IB3 (SD i HD), Canal 4 i els tres canals de la CCMA que es reben a les Illes Balears des que l’actual Govern en va recuperar el senyal, el mes de desembre de 2015. La implantació completa del sistema estadístic a tot el MUX 26 es durà a terme al llarg de les properes dues setmanes, i permetrà millorar la qualitat de tots aquests canals.

El desembre de 2015 es va recuperar la recepció dels canals de la CCMA a les Illes Balears gràcies a la multiplexació estadística, que es va aplicar inicialment al 75% del MUX 26 (i hi incloïa els senyals d’IB3 SD i HD, TV3 CAT, 3/24 i Super 3/C33). El 25% restant era ocupat per l’operador privat UNEDISA, que hi emetia el senyal de Canal 4. Les darreres setmanes IB3 havia iniciat emissions en proves dels seus dos canals (SD i HD) al marge del sistema de multiplexació estadística, la qual cosa havia provocat una pèrdua de qualitat dels canals de la CCMA.

Amb la solució que impulsa el Govern, l’aplicació del sistema de multiplexació estadística al 100% del MUX 26 permetrà millorar la qualitat global de tots els canals en llengua catalana, tant públics com privats.