El Govern insta el l’Estat "respectar el dret a decidir"

Biel Barceló destaca la victòria de les candidatures del SÍ a les eleccions catalanes d’aquest diumenge: “aquest mandat democràtic s’ha de respectar”


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha instat avui el Govern d’Espanya a “respectar el dret a decidir", a la vista dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge.

El coordinador general de MÉS, en declaracions als mitjans a la seu de la Vicepresidència, ha fet una crida a l’executiu de Mariano Rajoy perquè demostri "receptivitat" enfront de "l’immobilisme" que ha mostrat en els últims anys respecte a Catalunya. “Allò desitjable és que el Govern espanyol, davant aquest moment històric, actuï de forma responsable, reconegui els resultats d’aquests comicis i estableixi un diàleg institucional que permeti arribar a grans acords per reconèixer el caràcter plurinacional de l’Estat i el dret dels pobles a decidir el seu futur, i que permeti complir la voluntat democràtica del poble de Catalunya”.

El vicepresident Barceló ha destacat que els partits que defensaven la sobirania de Catalunya (Junts pel SÍ i la CUP) han guanyat per majoria absoluta, per la qual cosa “el Parlament sorgit de les urnes té un mandat democràtic concret: aconseguir que Catalunya esdevingui un estat. Aquest mandat s’ha de respectar i s’ha de tenir molt present".

El també coordinador general de MÉS per Mallorca ha reconegut que el percentatge de vot d’aquestes dues candidatures està per sota del 50%, però després dels comicis d’ahir "s’obre un nou escenari que totes les parts han de saber gestionar”.

Biel Barceló ha destacat també "l’altíssima" participació” en les eleccions d’aquest diumenge i ha donat l’enhorabona als ciutadans catalans per "haver actuat d’una manera absolutament democràtica".