El Govern i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca promocionen els lactis de les Illes Balears en aquests establiments


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inmaculada Benito, han signat arribat avui un acord d’un any, prorrogable, per fomentar el consum dels productes lactis de les Illes Balears en els establiments hotelers de l’illa.

L’objectiu és promocionar i difondre la compra i el consum de llet i derivats de la comunitat autònoma entre els associats de la FEHM, que es compromet a coordinar les gestions necessàries per a la compra de productes lactis de les Illes Balears entre els establiments hotelers interessats i informar la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca sobre el procés d’implantació de la mesura en aquestes empreses. A més, col·laborarà amb la Conselleria en diversos actes de tast dels productes lactis locals.

En virtut d’aquest acord, la Conselleria té l’obligació de facilitar informació a la FEHM sobre aquests aliments, que inclogui els valors nutricionals, entre d’altres característiques d’origen i qualitat, i assessorar les empreses hoteleres interessades sobre els distintius de qualitat i l’origen dels productes lactis de les Illes Balears, com ara denominacions d’origen, agricultura ecològica o aliments tradicionals. La Conselleria promourà, també, l’organització de visites guiades a les instal·lacions ramaderes artesanals o industrials dedicades a la producció làctia.

Ambdues parts, que es comprometen a difondre aquest objectiu, constituiran una mesa de seguiment paritària, que s’haurà de reunir una vegada l’any, com a mínim.