El Govern fomenta el consum de lactis de les Balears i destina 500.000 € al sector porcí

El Govern continua amb les mesures adoptades per pal·liar els efectes de la sequera en el camp balear


La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca continua impulsant iniciatives que estableixin punts de cooperació intersectorial i que impliquin els ramaders, les empreses elaboradores i envasadores, altres sectors econòmics i l’Administració, en un projecte comú que vagi en benefici de totes les parts.

D’acord amb això, el conseller Vicenç Vidal, i el portaveu de l’Associació de Cadenes d’Alimentació de les Illes Balears (ACAIB), Josep Lluís Aguiló, han signat un acord de col·laboració per posar en marxa un seguit d’accions que fomentin el consum dels productes lactis de les Illes Balears. Les cadenes associades són Hipercentro, Spar, Moya Saus / IFA i Eroski.

Segons Vidal, “amb aquest Conveni es farà una campanya coordinada amb les diferents cadenes alimentàries perquè la gent conegui i identifiqui els productes lactis de les Illes amb la finalitat de donar suport al sector de la pagesia comprant aquests productes”. A més, ha volgut destacar la implicació de tots els que intervenen en la cadena des que la llet surt de les vaqueries i arriba al consumidor.

Per altra banda, durant la visita les instal·lacions de Ramaders Agrupats, el conseller també ha anunciat que per primera vegada s’ha preparat una mesura important en suport del sector porcí, ara en tràmit d’audiència, que sortirà publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en les pròximes setmanes.

Un dels motius que justifiquen aquesta mesura extraordinària és la manca de precipitacions dels mesos de tardor i hivern a les Illes Balears, que ha tengut uns efectes negatius en la producció de cereals i farratges de secà, la principal font d’aliment de la cabana porcina de les Illes Balears.

El sector porcí, a més, es veu molt afectat pels costos de la insularitat i per la crisi de preus que afecta els mercats ramaders des de fa uns anys. S’ha de tenir en compte també que el sector porcí no ha rebut mai ajudes directes de cap casta.

Per a aquesta convocatòria es destina un import màxim de cinc-cents mil euros (500.000,00 €), amb càrrec dels pressuposts del FOGAIBA de l’any 2016.