El govern espanyol atén la demanda de Fina Santiago i el Govern de les Illes Balears i actualitza les dades poblacionals que determinen el repartiment de fons per atendre emergències socials

L’actualització de les dades poblacionals permetrà que les Illes Balears rebin 7,4 milions d’euros en compte de 5’7

Les Illes Balears rebran 7.453.000 euros del Fons Social extraordinari de 300 milions d’euros que l’Estat distribueix entre les comunitats per a fer front a les necessitats socials provocades per la crisi del COVID-19. Així ho ha acordat el darrer Consell de Ministres després de revisar les dades poblacionals que determinen el repartiment.

Aquest canvi havia estat sol•licitat per la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago en el darrer ple extraordinari del Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència. Santiago va reclamar que s’actualitzessin les dades de població perquè el repartiment inicial estava previst a partir de l’estadística poblacional de 1992.

Segons Santiago, "Ara per ara, Balears representa el 2,48% de tota la població estatal, amb la fotografia de 1992 només sumaven l’1,9% de total. Aquesta diferència suposa un increment important de finançament". En concret, ara es rebran 7.400.000 euros i amb els criteris anteriors 5.700.000. És a dir, 1.700.000 euros més.

Aquests doblers ja han estat inclòs, tal com figura a l’acord del Consell de Ministres celebrat per aprovar la distribució del Fons Social Extraordinari per a reforçar les polítiques socials i d’atenció a famílies, especialment aquelles que es troben en una situació de major vulnerabilitat.