El Govern es compromet a reactivar el Consell de la Joventut abans de final d’any

Biel Barceló i Ruth Mateu es reuneixen amb la Plataforma per la recuperació del Consell de la Joventut de les Illes Balears


Aquest dijous s’han reunit el vicepresident del Govern, Biel Barceló, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons i el director de IBJove, Joan Ferrà, amb el president de la Plataforma per la recuperació del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Àlex Segura. L’objectiu de la trobada ha estat agrair la feina que ha fet la Plataforma durant els darrers anys, en què han mantingut el teixit associatiu juvenil de les Illes a pesar de les traves que va posar l’anterior govern, responsable de la supressió del Consell de la Joventut després de 27 anys en funcionament.

El vicepresident Barceló i la consellera Mateu han traslladat el compromís del Govern de posar en marxa el nou Consell de la Joventut abans que finalitzi l’any. Cal recordar que la recuperació d’aquest òrgan de participació forma part del Acords pel Canvi.

De fet, des del primer moment en què es va constituir el nou govern, la Direcció General d’Esports i Joventut, depenent de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, es va posar en contacte amb la Plataforma per la recuperació del Consell de la Joventut per començar un procés participatiu i consensuar les bases del futur Consell de la Joventut.

Durant els darrers mesos de 2015, el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director d’IBJove, Joan Ferrà, van mantenir diferents trobades i reunions amb les principals entitats afectades, els regidors dels ajuntaments de Mallorca i amb el president de la Federació del Consell de la Joventut, Àlex Segura. El director general també va viatjar a Eivissa i a Menorca per reunir-se amb els col·lectius i institucions d’aquestes illes.

La feina conjunta amb les entitats juvenils ha donat forma a l’esborrany de decret que possibilitarà la recuperació del Consell de la Joventut.