Demanam l’arxivament del projecte de prospeccions d’Spectrum a la mar balear

En aquest sentit, Vicenç Vidal ha demanat als grups parlamentaris que “mantinguin la unitat davant el no a les prospeccions” i ha mostrat la seva “preocupació” perquè els senadors del Partit Popular “no hagin mantingut aquesta postura en recents votacions a la Cambra Alta”

El Govern se suma a Aliança Mar Blava i demanarà l’arxivament del projecte de prospeccions d’Spectrum Geo Limited a la mar balear, després que dissabte passat s’esgotàs la pròrroga de nou mesos que li havia concedit el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), sense haver entregat la documentació necessària perquè la iniciativa pugui tirar endavant.

Vicenç Vidal ha recordat que tant la plataforma com la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears van demanar ja el juny de l’any passat l’arxivament del projecte perquè s’havien exhaurit els divuit mesos de tramitació. Tot i això, el MAPAMA va decidir, el mateix mes, atorgar-li una pròrroga, que el conseller considera “il·legal” perquè ja havia caducat el procediment. Aquesta pròrroga de nou mesos va acabar dissabte passat, dia 21 de gener, motiu pel qual Aliança Mar Blava ja ha demanat novament l’arxivament, tal com ho farà el Govern.

I és que una vegada esgotada aquesta pròrroga sense que Spectrum hagi presentat al Ministeri ni l’estudi d’impacte ambiental ni el resultat de la informació pública, necessaris per poder seguir tramitant el projecte, no queda cap altra sortida legal que arxivar el projecte.

El coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, ha explicat que gràcies a la col·laboració de la plataforma amb el Govern s’han arxivat els projectes de Cairn Energy al golf de València i el d’Schlumberger al golf de Lleó i ha recordat que l’única manera d’evitar que altres iniciatives del mateix tipus ocupin el seu lloc és aprovar el projecte de llei per declarar la Mediterrània espanyola lliure de prospeccions, una normativa que ha elaborat l’Aliança a petició de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i que s’hauria d’aprovar al Parlament amb majoria qualificada per tal que es pugui debatre al Congrés.

En aquest sentit, el conseller Vicenç Vidal ha demanat als grups parlamentaris que “mantinguin la unitat davant el no a les prospeccions” i ha mostrat la seva “preocupació” perquè els senadors del Partit Popular “no hagin mantingut aquesta postura en recents votacions a la Cambra Alta”.