El Govern convocarà ajudes a empreses per accions d’R+D+i per valor de 800.000 euros

Aquesta línia de subvencions, que feia 8 anys que no es convocava, finançarà fins un 50% del pressupost total, amb un màxim de 50.000 euros per projecte. El vicepresident Barceló ha fet l’anunci en l’obertura de la III Jornada d’Innovació i Transferència de la UIB


El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha avançat avui que el Consell de Govern durà demà a aprovació una proposta de convocatoria d’ajudes a empreses per finançar accions d’R+D+i, per un valor total de 800.000 euros. Amb aquesta acció, que suposa una de les fites en l’àmbit de la innovació per a l’actual legislatura, el Govern recupera una línea d’ajuts a empreses que fa 8 anys no es publiquen.

Aquesta convocatòria estarà dirigida a financiar accions d’R+D+i a empreses innovadores, amb l’objectiu d’enfortir els sistema d’R+D+i per augmentar el nombre de personal i d’inversions privades dedicades a activitats en R+D+i, la participació d’empreses en projectes d’R+D+i, i la seva col·laboració amb els centres públics de recerca.

La convocatòria estarà dotada amb 800.000 euros i finançarà fins un 50% del pressupost total, amb un màxim de 50.000 euros de subvenció per projecte. L’actuació està englobada en l’Objectiu 4 del Pla de Ciència i Tecnologia (promocionar la transferència del coneixement i la innovació a l’entorn empresarial), i és una convocatòria finançada per fons FEDER en el marc de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent (RIS3) de les Illes Balears.

El vicepresident Barceló ha fet aquest anunci en l’acte d’obertura de la III Jornada d’Innovació i Transferència, que s’ha celebrat a l’Escola d’Hoteleria de la UIB. L’objectiu principal de la jornada ha estat establir vincles estrets entre la Universitat, la societat i les empreses i millorar la cooperació per crear un entorn més sostenible. Ha estat organitzada pel Vicerectorat d’Innovació i Transferència, per l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI) de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i per la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement (CSUIT).

El convidat d’enguany ha estat el Dr. Daniel Christian Wahl. A la jornada també s’ha parlat de SmartCampus, SmartCities, SmartDestinations i SmartIslands, i s’ha debatut sobre la redefinició del concepte SMART com a sostenible, multidisciplinari, aplicat, regeneratiu i transformador.