El Govern amplia el període d’exposició pública de l’avantprojecte de Llei del parc natural d’Es Trenc-Es Salobrar de Campos

El període d’exposició pública d’aquesta iniciativa legislativa s’augmentarà en 15 dies més.


La conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha ampliat fins el 4 de maig el termini per presentar al·legacions i suggeriments a l’avantprojecte de llei del parc natural d’Es Trenc-Es Salobrar. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de la matèria, Vicenç Vidal, en una visita a Campos on han explicat que el període d’exposició pública d’aquesta iniciativa legislativa s’augmentarà en 15 dies més, per tal que tothom que ho vulgui fer "participi i presenti els suggeriments i propostes que consideri adients".

"Aquesta participació -ha insistit el conseller- enriquirà el projecte" i és de gran importància per a "aconseguir un ampli consens polític i social". Un consens, ha assenyalat, imprescindible per "protegir l’entorn i dur a terme una gestió integral de l’espai".

En aquest sentit la direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat du a terme una ronda de contactes amb els afectats per la futura declaració del parc natural per informar dels detalls del projecte, aclarir dubtes i escoltar reclamacions i suggeriments.

En el marc d’una visita institucional a Campos, la presidenta del Govern ha acudit a la platja d’Es Trenc amb el batle de Campos, Sebastià Sagreras i el conseller Vidal que ha explicat els detalls del projecte i l’extensió proposada, de 1.448 hectàrees a la zona terrestre i 2.225 ha marines, coincidint amb l’àrea ANEI i l’Espai Xraxa Natura 2000.