El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell impulsa noves formes d’oci i consum cultural en temps de confinament


El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, que dirigeix Bel Busquets, ha adaptat la seva programació cultural i ha ideat noves formes d’oci en xarxa i en català per aquests dies de confinament. Així, mentre que el Teatre Principal ha impulsat el Teatre de contenció IB, les Àries des del balcó i l’Arxiu de produccions, la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha començat un concurs sobre qüestions lingüístiques a les seves xarxes socials amb la intenció d’oferir un entreteniment intel·lectual en relació amb el català. El premi del concurs és un lot de llibres amb la intenció de fomentar la lectura en la nostra llengua.

Cada dimarts i dijous es publicarà una pregunta als comptes de Llengua Mallorca de Twitter, Facebook i Instagram. Per optar al premi és imprescindible seguir Llengua Mallorca a la xarxa en què es participa al concurs. Les persones aspirants a guanyar un lot de llibres en català hauran d’enviar les respostes per privat fins a les 12 hores de l’endemà de la publicació de la pregunta (dimecres i divendres). Entre totes les respostes encertades, se sortejarà un lot de llibres que es podrà recollir a l’edifici de la Misericòrdia després de la quarantena.

La primera qüestió plantejada a aquest concurs nou del Servei de Dinamització Lingüística ha estat: Quins són l’autor i el títol d’aquest fragment?: “8 de març – COM QUE HI HA TANTA GRIP, han hagut de clausurar la Universitat. D’ençà d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desvagats.”

Pel que fa al Teatre Principal, el Teatre de Contenció IB és una sèrie de monòlegs escrits expressament per a aquests moments de confinament de la mà d’autors de les Balears, i representats per intèrprets també de les illes, des de casa seva, amb els seus telèfons mòbils.