El conseller Vicenç Vidal es reuneix amb els batles de la comarca de Llevant per gestionar les ajudes al sector agrícola

Fins dia 9 de novembre les explotacions afectades podran fer declaració de danys.


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal acompanyat pel director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard i l’adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears ( FOGAIBA), Llorenç Mas i els batles de les localitats afectades com Sant Llorenç des Cardassar, Artà, Capdepera, Son Servera i Manacor per les inundacions dels passat 9 i 10 d’octubre es varen reunir per explicar el procediment sobre com gestionar les ajudes que compensaran les pèrdues en els cultius i els danys en infraestructures agrícoles.

A la reunió, el conseller del ram els ha explicat que a partir de la resolució publicada el passat dissabte dia 20 per la Conselleria, s’ha obert un cens de danys a on tots els que disposin d’un número de registre agrícola (RIA) podran emplenar un formulari per declarar els d’anys que s’hagin produït a les seves finques abans de dia 9 de novembre.

Principalment aquestes ajudes aniran destinades a, “ tancaments, parets, cultius afectats, animals,restitució de terrenys així com també per compensar maquinària espatllada sempre i quan hi hagi un registre de la mateixa” així ho ha explicat Vidal, a més d’afegir que, “ un cop els pagesos afectats hagin presentat les sol·licituds a les comarcals del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears ( FOGAIBA) amb un registre d’entrada Caib els inspectors de la Conselleria visitaran cadascuna de les finques per peritar i ratificar els d’anys. A partir d’aquesta inspecció sortirà una convocatòria per sol·licitar les ajudes".

Cal tenir en compte que les ajudes van entre un 45 % si no tenen cap tipus d’assegurança i un 90 % pels que en tenen, a més de ser compatibles amb d’altres ajudes.

A més, avui el FOGAIBA ha efectuat un pagament anticipat d’oví de la Política Agrària Comuna ( PAC) d’1,4 milions d’oví als pagesos d’arreu de les illes.