El conseller Miquel Mir compareixerà al Parlament per donar detalls sobre la gestió de Cabrera

El conseller Miquel Mir compareixerà al Parlament per donar detalls sobre la gestió de Cabrera
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, compareixerà al Parlament per explicar les negociacions amb el Ministeri espanyol de Transició Energètica, per assumir la gestió de les aigües de Cabrera. Mir acudirà a seu parlamentària a petició de Més per Mallorca per defensar que el Govern de les Illes Balears ha de mantenir la direcció del Parc Nacional de Cabrera en un únic ens. De fet, mentre els tècnics del Ministeri defensen la necessitat de crear una nova estructura organitzativa, MÉS per Mallorca alerta dels perills de la creació d’una estructura paral•lela de gestió. Així, la coalició ecosobiranista exigeix la gestió íntegra del Parc per evitar conflictes de coordinació, vigilància o la concessió de permisos, entre d’altres. Per això, vol que el conseller expliqui el resultat de les reunions mantingudes fins ara i doni compte públicament de la situació actual.
Més per Mallorca sempre ha defensat, i així ho ha traslladat als seus socis de govern, que la Llei estatal de biodiversitat preveu que les comunitats autònomes puguin gestionar les aigües exteriors si existeix una continuïtat ecològica. En aquest sentit, Més per Mallorca ja va propiciar que el Govern presentés un recurs davant del Tribunal Suprem per la falta d’acord amb el govern estatal. Tot, amb la intenció d’aconseguir la gestió completa del Parc Nacional de Cabrera.
Aquest posicionament contrasta amb el Ministeri que defensa la seva voluntat per a gestionar l’àrea ampliada amb l’argument de manca de continuïtat ecològica entre el Parc original i la zona ampliada. En canvi, per part de la Conselleria dirigida per Mir, i avalada per un informe tècnic s’argumenta que aquesta continuïtat existeix, i que per tant la gestió de la zona ampliada ha de ser assumida per l’actual equip gestor.
En aquest context, el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha registrat una petició perquè sigui el mateix conseller qui expliqui una situació que atempta contra la sobirania del Govern de les Illes Balears per gestionar un dels majors emblemes de l’Arxipèlag. De fet, a instàncies de MÉS per Mallorca el mes de febrer passat es va aprovar l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera, un fet que la va convertir en l’àrea marina protegida més gran de la Mediterrània amb un total de 90.800 hectàrees protegides. Ara, durant aquesta legislatura el compromís és incrementar la superfície de territori protegit.