El Consell subvenciona les activitats juvenils dutes a terme per 23 ajuntaments


El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, on se situa la Direcció Insular de Participació i Joventut, pretén impulsar un oci de qualitat per al jovent, ja que això els permet adquirir competències i valors necessaris per a les seves trajectòries.

Amb aquest objectiu, el Consell ha concedit gairebé 138.000 € en subvencions a ajuntaments de l’illa per tal de cobrir les despeses que han realitzat el darrer any per a activitats i accions a favor del jovent. Es tracta de 22 municipis i l’entitat local menor de Palmanyola, que aquests dies han signat els convenis de col·laboració amb la institució insular. Les quantitats destinades a cada ajuntament van dels 774 als 9.000 €.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha destacat que la voluntat del Consell és «aconseguir que els ajuntaments ofereixin actuacions en matèria de joventut i que ho facin de forma planificada i amb objectius a mitjà i llarg termini». Per això, durant el 2020 s’elaborarà el Pla Insular de Joventut, que ha de ser un full de ruta comú al qual els municipis puguin recórrer per fer les seves planificacions i projectes. Aquest Pla suposarà, segons Alzamora, «una millor coordinació entre municipis i una millor coordinació dels municipis amb el Consell».