El Consell subvenciona 12 projectes a Fornalutx i Sóller per valor d’1,1 milions d’euros

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, visità ahir ambdós municipis amb l’objectiu de conèixer el desenvolupament dels projectes finançats.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, visitaren ahir els municipis de Fornalutx i Sóller per tal de seguir en primera persona el desenvolupament dels dotze projectes subvencionats pel Consell de Mallorca a ambdós municipis i que han suposat una inversió d’1.165.320,62 euros per part de la institució insular, dels quals 536.564,90 corresponen a Fornalutx, i 628.755,72 a Sóller.

Fornalutx millorarà la xarxa d’aigua potable i l’adaptació dels excusats existents. També construirà una rampa adaptada a l’equipament municipal Can Xoroi, i rehabilitarà el magatzem existent a l’aparcament públic municipal. Per altra banda, també executa un projecte de reforma interior de la biblioteca municipal, i un altre de reparació i millora dels forjats i mitjanera de l’aparcament públic. Fornalutx també ha pogut adquirir una camioneta mixta amb equip netejador d’alta pressió i nous hidrants.

En el cas de Sóller, el batle Jaume Servera i els regidors Andreu Castanyer i Laura Celià exposaren al conseller Joan Font els projectes que s’estan executant. En el cas del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, Sóller duu a terme projectes d’acondicionament al carrer Cetre, a la zona de jocs infantils Sa Filadora, a l’edifici municipal Es Fossaret, i també d’un tram del carrer Victòria. Pel que fa al Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017, el consistori solleric duu a terme la primera fase de rehabilitació i millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat municipal. Per altra banda, l’Ajuntament de Sóller ha adquirit una furgoneta cent per cent elèctrica per a tasques de la brigada municipal.

En paraules del Conseller Joan Font, "es tracta de donar resposta als municipis, ja que són molts tenen necessitats reals de finançament. Són les institucions més properes al ciutadà".