El Consell se suma a la vaga feminista del 8 de març

El Consell s’ha sumat, com a institució, a la vaga feminista del 8 de març que pretén visibilitzar el paper de la dona a la societat. A més, es faran diferents actes de visibilització feminista durant el mes de març.

"Al Consell de Mallorca volem visibilitzar la tasca de les dones a la nostra societat i sensibilitzar la ciutadania per aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes". Així s’ha expressat avui a la roda de premsa la consellera de MÉS i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver. Les dones de la institució insular han manifestat avui l’adhesió a la vaga internacional convocada pel 8 de març.

A més, durant tot el mes de març, la institució ha convocat diferents activitats. La ciutadania de l’illa podrà participar, per exemple, a nombrosos esdeveniments que giren al voltant de la dona, a trenta municipis de l’illa.

Es faran lectures dramatitzades de textos fundacionals dels drets de les dones, com «Jo sóc perquè foren», d’autores com Clara Campoamor, Clara Zentkin i, fins i tot, un text d’Aurora Picornell, filla predilecta d’aquesta institució, que es durà a terme a sa Pobla, Felanitx, Artà, Sóller i Inca. També s’oferirà la conferència «Història de les dones: la irrupció del moviment feminista a Mallorca», a diferents municipis de l’illa.

Aurora Picornell també serà la protagonista d’un dels actes més especials d’aquesta programació; el 6 de març es presentarà el seu retrat com a Filla Predilecta del Consell, sent la primera dona de la qual lluirà el retrat entre els quadres d’altres fills predilectes.